Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland heropent bootjesmolen na ongeluk: 'Geen technische tekortkoming'

16-06-2022, 15.07 uurBeeld: Holger Monschau

Bootjescarrousel Tolly Molly in Toverland is weer operationeel. Dinsdag vond er een ongeluk plaats bij de attractie. Een 5-jarige jongen raakte gewond toen hij tijdens een ritje uitstapte en in het water belandde. De rest van de dag bleef de molen buiten gebruik, maar sinds woensdag kunnen bezoekers weer een ritje maken.

Er waren geen aanpassingen nodig, vertelt een woordvoerder van Toverland aan Looopings. Het park heeft na het incident direct contact opgenomen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, die over de veiligheid van attracties gaat.

"We zijn samen tot de conclusie gekomen dat het gaat om een vervelende, maar menselijke vergissing", legt de voorlichter uit. "Er is dus geen technische tekortkoming geconstateerd." Omdat er geen sprake is van direct gevaar, kon de attractie heropend worden.

Verbeterpunten
Wel belooft Toverland met de aangewezen keuringsinstanties te gaan kijken naar mogelijke verbeterpunten, om soortgelijke ongevallen in de toekomst te voorkomen. Hoe het nu met het 5-jarige slachtoffer gaat, kan de woordvoerder uit privacyoverwegingen niet zeggen. Toverland houdt wel contact met zijn familie.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be