Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Eifelpark Gondorf

Video: 50 meter hoge booster nieuw in Duits pretpark

18-06-2022, 19.28 uurBeeld: ViviBing

Het Duitse pretpark Eifelpark Gondorf heeft deze week een nieuwe attractie geopend: een 50 meter hoge booster. De ronddraaiende arm met de naam Platzhirsch is opgesteld tussen de bomen. Tijdens het draaien bedraagt de topsnelheid 90 kilometer per uur.

Aan weerszijden van de arm zijn gondels bevestigd voor acht inzittenden. Die vliegen tijdens een ritje meermaals over de kop, terwijl hun benen in de lucht bungelen. Passagiers krijgen 3,7 keer hun eigen lichaamsgewicht te verwerken, zo laat het park weten.

Platzhirsch komt uit de fabriek van het Oostenrijkse bedrijf Funtime. Eifelpark spreekt over "de ultieme kick" en "de eerste attractie met een inversie in het park". Tegelijkertijd fungeert de heftige attractie als uitkijktoren: wanneer beneden bezoekers in- en uitstappen, kunnen de mensen bovenin van het uitzicht genieten.



Meer Eifelpark Gondorf
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be