Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany installeert 360 graden-camera's in lanceerachtbaan

13-11-2022, 23.59 uur

Bezoekers van Movie Park Germany kunnen zich sinds kort op een bijzondere manier laten vastleggen in een rollercoaster. De lanceerachtbaan Star Trek: Operation Enterprise is voorzien van speciale 360 graden-camera's. Voor de functionaliteit werkt het Duitse pretpark samen met CaptiVR, een start-up uit Keulen.

"Cadetten die aan de spannende missie deelnemen, hoeven voortaan geen genoegen te nemen met een foto tijdens de rit", laat Movie Park weten. "Dankzij een nieuwe technologie kunnen ze hun persoonlijke achtbaanrit in hoge resolutie digitaal via een app opvragen."

Met behulp van de app is de rit "vanuit elk perspectief opnieuw te beleven". Bovendien kan de video direct gedeeld worden op social media. Eigenlijk had de lancering afgelopen zomer moeten plaatsvinden, maar het project liep vertraging op. Sinds dit najaar is er sprake van een testfase.

Innovatie
Directeur Thorsten Backhaus noemt het "een grote meerwaarde voor de gasten". "We zijn verheugd om deze service als eerste Duitse attractiepark aan te bieden. Innovatie speelt in ons pretpark een grote rol." Het systeem voldoet aan de privacywetgeving: alleen passagiers die vooraf hebben ingestemd met een opname, worden in beeld gebracht.

Star Trek: Operation Enterprise, geopend in 2017, is een triple-launch coaster van fabrikant Mack Rides, bestaand uit een lancering vooruit, achteruit en weer vooruit. De topsnelheid bedraagt 90 kilometer per uur.Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be