Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Oproep van Efteling-fan: realiseer genderneutrale toiletten in de Efteling

16-06-2022, 12.50 uurBeeld: @eftel_straat

Een Efteling-fan doet een opvallende oproep op internet. Nijs (18), die bijna wekelijks naar het Brabantse sprookjespark gaat, wil dat er genderneutrale toiletten gerealiseerd worden in de Efteling. Hij is een online petitie gestart in de hoop dat de Efteling het verzoek in overweging wil nemen.

De initiatiefnemer, zelf een transgender man, noemt het park in de petitie "een magische plek waar iedereen gelukkig zou moeten kunnen zijn". Dat er alleen toiletten voor mannen of vrouwen zijn, ziet hij echter als "een enorm obstakel".

"Veel trans personen voelen zich onveilig op de wc. Of ze drinken gewoon de hele dag niks om maar helemaal niet te hoeven gaan. Ik heb beide scenario's zelf meegemaakt en wens ze niemand toe."

Behoefte
De starter van de petitie begrijpt naar eigen zeggen dat het anno 2022 onrealistisch is om álle toiletten in de Efteling genderneutraal te maken. "We snappen de behoefte aan gescheiden toiletten ook. Toch zouden we heel gelukkig zijn als er toch minstens één locatie met een neutraal toilet zou zijn." Dat zou moeten bijdragen aan een klimaat waarbij iedereen zich thuisvoelt in het park.

De digitale petitie op change.org is tot nu toe goed voor 37 handtekeningen. Een woordvoerder van de Efteling reageert gelaten op het pleidooi. "De Efteling is een plek voor iedereen", zegt hij. "We willen voor iedereen een onbezorgd dagje uit zijn. Daarom heeft dit onderwerp zeker onze aandacht."

2024
Voorbeelden van concrete plannen voor genderneutrale toiletten kan de voorlichter niet noemen. Wel is op de bouwtekeningen van het Efteling Grand Hotel, dat in 2024 open moet gaan, een genderneutrale toiletruimte te zien. Mogelijk wordt het verzoek over een tijdje dus wel ingewilligd.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be