Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Oud-directeur Bellewaerde Park (81) overleden

13-06-2022, 18.10 uur

Eén van de belangrijkste personen uit de geschiedenis van Bellewaerde Park is overleden. Luc Florizoone stierf afgelopen week op 81-jarige leeftijd. Hij gaf tussen 1968 en 1998 leiding aan het Belgische attractiepark, samen met zijn broers Carlo en Eric. In die hoedanigheid was de oud-directeur verantwoordelijk voor de komst van een groot aantal iconische attracties.

Bellewaerde Park werd in 1954 opgericht door Albert Florizoone. Toen hij in 1967 kwam te overlijden, namen zijn drie zoons en weduwe het management over. In eerste instantie lag de focus op natuur en dierenverblijven, maar in de jaren zeventig en tachtig verschenen mechanische attracties.

Zo werd het park uitgebreid met onder andere een boomstambaan, een familieachtbaan, een schommelschip en een wildwaterbaan. Begin jaren negentig volgde een overname door de Walibi-groep. Luc Florizoone bleef ook daarna verantwoordelijk voor de ontwikkelingen in het park, tot de groep in 1998 in Amerikaanse handen kwam. Op dat moment stapten de broers noodgedwongen op.

Betaalbaar
Bij het zestigjarig bestaan van Bellewaerde in 2014 werd Florizoone nog geïnterviewd door een Vlaamse tv-zender. Hij sprak toen de wens uit dat het park verder ontwikkeld zou worden als een betaalbare trekpleister "die goed zal zijn voor de hele streek".Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be