Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZoo

GaiaZoo heropent volière anderhalf jaar na verwoesting

13-06-2022, 23.59 uur

De Taigavolière van GaiaZoo is weer toegankelijk voor publiek. Anderhalf jaar geleden raakte het onderkomen van gieren en watervogels zwaar beschadigd door sneeuwval. Een laag sneeuw zorgde er in januari 2021 voor dat het bouwwerk in elkaar stortte. Medewerkers waren vervolgens uren bezig om ontsnapte vogels te vangen.

De volière moest volledig herbouwd worden. In de tussentijd zijn de dieren opgevangen door collega's van Safaripark Beekse Bergen, Ouwehands Dierenpark, Burgers' Zoo, ZooParc Overloon en Zoo Planckendael.

Sinds deze week kunnen bezoekers van de Limburgse dierentuin weer een kijkje nemen in een vernieuwde Taigavolière. "We bouwen nog aan de uitgang, dus de volière is nu nog doodlopend", meldt het park op social media. "Maar je kunt wel al komen kijken hoe het geworden is."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer GaiaZoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be