Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris maakt toiletten genderneutraal voor Pride-festival

12-06-2022, 17.12 uurBeeld: @DLPReport

Bezoekers van Disneyland Paris hebben zaterdagavond voor het eerst gebruik kunnen maken van genderneutrale toiletten. Tijdens Disneyland Paris Pride, een feestavond in het Walt Disney Studios Park, was één van de toiletblokken omgedoopt tot een toilet geschikt voor alle genders.

Disneyland Paris Pride is een evenement bedoeld voor de lgbt+-gemeenschap. Daarbij horen ook personen die zichzelf liever niet in het hokje man of vrouw stoppen, bijvoorbeeld omdat ze transgender of non-binair zijn. Om hen tegemoet te komen, koos Disney op verschillende plekken eenmalig voor genderneutrale toiletruimtes.

Zo was bij Animation Celebration zowel de gebruikelijke mannenkant - met urinoirs - als de vrouwenkant van de wc's voorzien van een nieuw bord. Het ging om een tijdelijke aanpassing: na de feestavond is de wijziging teruggedraaid.

Parade
Disneyland Paris Pride vond voor de tweede keer plaats. Feestgangers konden kijken naar optredens van Mika, Bilal Hassani en Becky Hill. Verder stonden onder meer een Pride-parade en meet-and-greets met Disney-figuren op het programma.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be