Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland is niet van plan om virtuele wachtrij weer te activeren

08-07-2022, 12.51 uur

De verplichte virtuele wachtrij van Walibi Holland wordt ook in het hoogseizoen niet gebruikt. Vanaf morgen is het pretpark wekenlang dagelijks tot minimaal 20.00 uur geopend. Het was de bedoeling om dit seizoen met een virtueel wachtsysteem te werken bij de populairste attracties, net als in coronatijd.

In het voorjaar was daar heel even sprake van, maar al snel bleek het hanteren van de virtuele wachtrij onhaalbaar vanwege een personeelstekort. Hoewel Walibi de afgelopen maanden hard bezig is geweest om nieuwe medewerkers te werven, zijn er geen plannen om de virtuele wachtrij binnenkort nieuw leven in te blazen.

Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings, aan de vooravond van het hoogseizoen. Bezoekers kunnen ook in de zomermaanden zonder digitale reservering aansluiten in de wachtrij voor de negen populairste attracties. Eerder was het wachtsysteem actief bij Untamed, Lost Gravity, Speed of Sound, Xpress: Platform 13, Condor, Goliath, Crazy River, Space Shot en El Rio Grande.

Inkomsten
Bezoekers mochten dan alleen een ritje maken na het plaatsen van een reservering via hun mobiele telefoon. Vervolgens ging er een aftelklok lopen. Walibi presenteerde het concept als een prettige manier om niet lang meer in een fysieke rij te hoeven staan. Een fijne bijkomstigheid voor de directie was dat de inkomsten uit horeca en souvenirs stegen, omdat bezoekers uit verveling gingen eten en shoppen.

De informatiepagina over het systeem op de Walibi-homepage staat nog wel online. "Zonder virtuele wachtrij kan je de deelnemende attracties niet bezoeken", valt daar nog te lezen. Wie de website van de virtuele wachtrij opzoekt, wordt nu doorgestuurd naast Walibi's Fast Lane. Dat is een optionele betaalde voorrangsservice bij dezelfde negen attracties.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be