Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Docenten starten eigen podcast over de wetenschap achter pretparken

10-06-2022, 14.07 uur

Twee pretparkexperts zijn een podcast begonnen over de wetenschappelijke kant van attractieparken. Onder de noemer PretParkProfs behandelen docenten en onderzoekers Pieter Cornelis en Wim Strijbosch wekelijks een wetenschappelijk artikel over de pretparkwereld. Dat doen ze op een zo toegankelijk mogelijke manier, naar eigen zeggen "in jip-en-janneketaal".

Cornelis is als docent verbonden aan de Fontys Academy for the Creative Economy in Tilburg. Bovendien werkt hij als strategisch directeur voor ontwerp- en decoratiebedrijf Jora Vision. Strijbosch staat voor de klas bij Breda University of Applied Sciences. Binnenkort promoveert hij.

Volgens de heren is een hoop wetenschappelijke kennis over attractie- en themaparken nu nog niet op een laagdrempelige manier beschikbaar. De nieuwe podcast moet daar verandering in brengen. In een introductieaflevering, die minder dan een kwartier duurt, stellen de presentatoren zichzelf voor en vertellen ze hoe ze elkaar hebben leren kennen.

Kritische blik
In de eerste echte aflevering gaat het over de definitie van een themapark. Waarin verschillen pretparken en themaparken van elkaar en waarom maakt dat uit? Cornelis en Strijbosch nemen 49 minuten de tijd om een wetenschappelijk artikel uit te pluizen en hun eigen kritische blik te delen. Zo leggen ze uit dat thematiek eigenlijk geen doel op zich is, maar bedoeld is om een boodschap te creëren die een emotionele binding met een consument tot stand brengt.

PretParkProfs is op dit moment gratis te beluisteren via Spotify. Binnenkort moet de podcast ook beschikbaar zijn in andere apps, zoals Apple Podcasts en Google Podcasts. Het is de bedoeling om vanaf nu elke week een nieuwe aflevering te publiceren. Cornelis was vorig jaar al eens te gast in de Looopings Podcast.


Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be