Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris transformeert bouwschutting tot tassen

02-09-2022, 23.59 uur

Disneyland Paris heeft een gigantische bouwschutting gerecycled. Het enorme zeil dat gebruikt werd om het kasteel van Doornroosje af te schermen tijdens renovatiewerkzaamheden, is gebruikt om producten van te maken. In samenwerking met een extern bedrijf werd het zeil getransformeerd tot tassen en buidels.

Op de doeken prijkte een levensgrote afbeelding van het kasteel, zodat bezoekers van het Disneyland Park het bouwwerk tijdens de onderhoudsklus in 2021 toch konden bewonderen. De Franse firma Bilum verwerkte het materiaal tot 2300 handgemaakte draagtassen, plunjezakken, aktetassen en buidels.

Omdat voor elk artikel een ander stuk van het bouwzeil gebruikt is, zijn alle items uniek. "Deze producten zijn de perfecte weerspiegeling van zowel de kunst als de geschiedenis van Disneyland Paris, dankzij het iconische kasteel dat door gasten zo wordt gewaardeerd", laat Disney weten. "We laten fans een authentiek stukje magie mee naar huis nemen", vult merchandisedirecteur Jean-David Marque aan.

Abonnementhouders
De gerecyclede souvenirs worden vanaf vrijdag 9 september verkocht bij The Storybook Store in themagebied Main Street U.S.A., zolang de voorraad strekt. Abonnementhouders mogen een dag eerder al komen snuffelen in de winkel, tussen 09.00 en 19.00 uur. De prijzen variëren van 30 tot 40 euro.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be