Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Video: Europa-Park vernieuwt scène in darkride Piraten in Batavia

08-06-2022, 10.19 uurBeeld: @arendo_geense

Europa-Park heeft bootjesdarkride Piraten in Batavia onverwachts vernieuwd. Bijna twee jaar na de opening van de attractie is een scène aangepast. Aan de façade van een fort, ongeveer halverwege de vaartocht, werden videoprojecties toegevoegd.

Het fort wordt nu verdedigd door twee bewapende mannen. Ze lopen heen en weer terwijl een derde figuur door zijn verrekijker tuurt. Ondertussen verschijnt een vierde man achter een kanteel. Er staan ook brandende fakkels. Op twee muren is de weerspiegeling van water zichtbaar.

Als een bootje voorbij vaart, is te zien hoe er een gat wordt geschoten in de buitenmuur. Bovenop de muur stond al een personage uitgevoerd als fysieke animatronic. Verder verschijnt op het zeil van een schip nu een silhouet van een drijvende kist met een figuur.

Dolk
Het verhaal achter Piraten in Batavia gaat over een mysterieuze dolk. De oorspronkelijke versie van de attractie, gelegen in het Nederlandse themagebied, opende in 1987. Na een verwoestende brand in 2018 werd de darkride opnieuw opgebouwd, met nieuwe scènes en een andere opzet. Op verschillende plaatsen maakte men al gebruik van videoprojecties.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be