Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Duits pretpark houdt twee attracties tot nader order gesloten

08-06-2022, 13.14 uur

Een attractie in het Duitse pretpark Heide Park gaat dit seizoen niet meer open vanwege leveringsproblemen. De beugels van de molen Magic moeten vervangen worden, maar de benodigde onderdelen zijn niet beschikbaar. Om die reden kunnen bezoekers dit jaar geen ritje maken.

Dat valt te lezen op een bordje naast de attractie. "Bij onze attractie Magic zijn de veiligheidssystemen (beugels) aan vervanging toe", luidt de verklaring. "De levertijd daarvoor is zeer lang, waardoor Magic in 2022 helaas niet meer in gebruik genomen wordt."

Magic is een 9 meter hoge carrousel van de Duitse fabrikant Huss, bestaand uit vier armen met elk drie hangende gondels. De bakjes tollen normaal gesproken om hun as terwijl de draaiende armen omhoog en omlaag bewegen. Heide Park opende de attractie in 1991.

Beide treinen
Op dit moment moeten bezoekers van het attractiepark ook de 30 meter hoge loopingachtbaan Big Loop missen. De Vekoma-rollercoaster uit 1983 blijft tot nader order dicht vanwege werkzaamheden, staat op de website van het park. "Er is een kortdurend technisch probleem opgetreden dat momenteel wordt opgelost. Hiervoor wordt aan beide treinen gewerkt."Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be