Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris reageert op mislukt huwelijksaanzoek: excuses aan koppel

07-06-2022, 17.53 uur

Disneyland Paris heeft uiteindelijk toch gereageerd op een pijnlijk voorval dat onlangs plaatsvond. Afgelopen week kwam een video naar buiten van een medewerker die een huwelijksaanzoek bij het kasteel verstoorde door de verlovingsring van een bezoeker af te pakken. De beelden gingen de hele wereld over.

In eerste instantie hulde Disney zich in stilzwijgen. Toen internationale media zich met de situatie gingen bemoeien, kwam er toch een korte verklaring. Die luidt als volgt: "We betreuren hoe deze situatie is afgehandeld. We hebben onze excuses aangeboden aan het bewuste koppel en we hebben aangeboden om het goed te maken."

Wat dat goedmaken precies inhoudt, is niet bekend. Een woordvoerder wil geen andere vragen over de kwestie beantwoorden. Zo blijft eveneens onduidelijk of de bezoeker in kwestie inderdaad vooraf toestemming had gekregen voor het aanzoek op die plek, zoals de maker van het filmpje beweert.

Niet ontslagen
De Disney-voorlichter wil ook niets kwijt over eventuele gevolgen voor het betrokken personeelslid. Ingewijden melden echter aan Looopings dat de Fransman, die al dagen afgekraakt en uitgescholden wordt op social media, niet ontslagen is en nog steeds voor Disney werkt.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be