Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto: kinderen beklimmen decorstuk in Efteling-attractie

07-06-2022, 21.44 uurBeeld: Eagle Love

Enkele kinderen hebben een decorstuk in een Efteling-attractie aangezien als speeltoestel. Op social media verscheen een merkwaardige foto van enkele jonge Efteling-bezoekers die bovenop een metershoge rotspartij in de attractie Fabula zijn geklauterd. Twee van hen gingen zelfs bovenop een bewegend figuur zitten.

Op de rots ligt een animatronic in de vorm van een leeuw. De kinderen zijn zich kennelijk van geen kwaad bewust: ze zitten op hun gemak bovenop de leeuw, alsof ze ergens voor poseren. Het zorgt voor een behoorlijk risicovolle situatie: als de kleintjes een misstap maken en naar beneden vallen, kunnen ze zwaargewond raken.

"Klopt het dat je bij Fabula op de rots en op de leeuw mag klimmen?", vraagt de verbaasde fotograaf zich af in een Facebook-bericht. Het leverde tientallen reacties op van verontwaardigde Efteling-fans die schande spreken over het tafereel.

Klimrek
De foto werd genomen in de overdekte speelwereld bij de uitgang van 4D-bioscoop Fabula. Kinderen kunnen zich daar uitleven op bijvoorbeeld een klimrek en een glijbaan. De rotsen en animatronics zijn uiteraard níet bedoeld om op te klimmen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be