Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Prater

Stroomstoring in pretpark: vrouw hangt kwartier lang ondersteboven

07-06-2022, 15.20 uur

Door een stroomstoring zijn de attracties in het Oostenrijkse pretpark Prater maandagavond stilgevallen. Een 18-jarige vrouw hing vervolgens een kwartier lang ondersteboven in één van de rides. Daardoor viel ze flauw. Het slachtoffer moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Ook een 16-jarig meisje zakte in elkaar na een ritje in een attractie, maar het is niet duidelijk of dat voorval verband houdt met de stroomstoring. Met behulp van noodaggregaten konden de attracties uiteindelijk geëvacueerd worden. De brandweer hoefde niet ter plaatse te komen.

De storing trad even na 20.00 uur op, melden regionale media. Na ongeveer een uur werkte de stroom weer. Er zou sprake zijn geweest van een defecte kabel. Technici van stroomleverancier Wiener Netze vermoeden dat het probleem veroorzaakt is door zware regenval op zondag.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Prater
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be