Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Bonobo's in Ouwehands Dierenpark mogen na een jaar naar buiten

02-06-2022, 13.46 uur

De bonobo's van Ouwehands Dierenpark zijn voor het eerst te bewonderen in hun buitenverblijf. Een jaar geleden presenteerde de dierentuin in Rhenen de mensapen aan het publiek, toen nog achter glas in het binnenverblijf. Na een heel jaar binnen gezeten te hebben, mogen de dieren eindelijk naar buiten.

Daar kunnen ze "klimtoestellen, rijke vegetatie en waterstroompjes omringd door metershoge rotsen" ontdekken, zo laat het park weten. Het buitengebied beslaat 3300 vierkante meter. Een 7 meter brede gracht fungeert als natuurlijke afscheiding. De apen kunnen namelijk niet zwemmen. Het onderkomen wordt Salonga genoemd.

In het wild leeft de bonobo in tropische regenwouden in Centraal-Afrika. Ze zijn niet bestand tegen kou. "Daarom hebben de dieren ruime binnenverblijven", legt een woordvoerder uit. "Daar is ruim voldoende daglicht. En hun voeding is zo uitgebalanceerd dat ze ook aan hun vitamine D komen."

Vertraging
Binnen worden veertien bonobo's gehuisvest op 450 vierkante meter. Alleen bij warm weer gaan ze vanaf nu naar buiten. Eigenlijk had het project al in 2018 afgerond moeten zijn. Door verschillende obstakels, waaronder de coronacrisis, liep de bouw forse vertraging op.Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be