Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Muziek bij Efteling-achtbaan Max & Moritz al dagen kapot

03-06-2022, 14.50 uurBeeld: @ElkoJong

Het is stil bij familieachtbaan Max & Moritz in de Efteling. Door technische problemen staat de muziek in de karretjes van de powered coaster al dagenlang uit. Een Efteling-voorlichter weet nog niet wanneer het mankement verholpen kan worden.

Er zijn al langer problemen met de soundtrack van de attractie. Soms begon de muziek op een willekeurig moment te spelen als de treinen nog stilstonden. Nu klinkt er helemaal geen melodie meer. "Er wordt aan gewerkt", laat de woordvoerder weten.

De muziek van Max & Moritz, die normaal gesproken gestart wordt als de twee treinen wegrijden, werd gecomponeerd door Efteling-huiscomponist René Merkelbach. Daarvoor zijn in principe vier instrumenten gebruikt: een fagot, een gitaar, een accordeon en een tuba, aangevuld met gejodel en geluidseffecten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be