Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo d'Amnéville

Honderden demonstranten verwacht bij dierentuin: zes mensen komen opdagen

02-06-2022, 23.27 uur

Een manifestatie tegen een dierentuin is uitgelopen op een enorme flop. Het was de bedoeling om afgelopen zaterdag honderden demonstranten te verzamelen bij de Franse dierentuin Zoo d'Amnéville. Een bekende Franse dierenactivist rekende op een enorm publiek. Uiteindelijk werd de protestactie bijgewoond door slechts een handjevol mensen.

Dat melden regionale media. De demonstratie werd georganiseerd door model en kunstenaar Jérémy Bellet, die al jaren in verzet komt tegen het dierenpark. Volgens hem worden de dieren in Zoo d'Amnéville slecht behandeld. Er zou zelfs sprake zijn van stelselmatige dierenmishandeling. Bellet spreekt dan ook over een "dierenhel".

Hij had eerder succes met een petitie tegen de dierentuin, die in korte tijd tienduizenden keren werd getekend. Met zo'n groot bereik moet het ook mogelijk zijn om veel mensen op de been te brengen, was de gedachte. Na een oproep op social media verwachtte Bellet zo'n duizend aanwezigen. Dat pakte anders uit. Zaterdagmiddag om 14.00 uur stonden zes personen voor de poort, plus wat nieuwsgierige journalisten.

Vakantie
Daar heeft de twintiger wel een verklaring voor. "Veel mensen realiseerden zich pas op het laatste moment dat de manifestatie in het hemelvaartweekend viel", vertelde hij aan een verslaggever. "Ze zijn op vakantie gegaan. En we hebben dreigementen ontvangen, wat sommige personen ervan weerhield om te komen."

Ondertussen had Zoo d'Amnéville niets te klagen: het park verwelkomde afgelopen week zo'n vijfduizend bezoekers per dag. Toch laat de actievoerder zich niet uit het veld slaan. "Kritiek geven is makkelijk als je zelf niets onderneemt", schrijft hij op zijn Instagram-pagina. "Mijn belangrijkste doel was om de problematiek aan de kaak te stellen. Er was misschien niet de menigte die ik had verwacht, maar jullie hebben me wel massaal gesteund met berichtjes en reacties. Ik geef niet op!"

Meer Zoo d'Amnéville
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be