Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland vraagt vergunning aan voor vier nieuwe attracties: opening in 2023

02-06-2022, 12.15 uur

Toverland heeft bij de gemeente een vergunning aangevraagd voor de bouw van vier nieuwe attracties. De toevoegingen komen in themadeel Avalon te liggen, bevestigt een woordvoerder van het Limburgse themapark aan Looopings. Dat is het gebied met wing coaster Fenix en boottocht Merlin's Quest.

Looopings kon ruim een jaar geleden al melden dat Toverland werkte aan plannen voor één of meerdere nieuwe attracties in Avalon. Nu is het project een stuk concreter geworden: er komen twee grote en twee kleinere attracties. Ze moeten al volgend jaar opengaan, in 2023.

"Met de komst van deze vier nieuwe attracties willen we de verblijfsduur van onze gasten in Avalon verlengen en het themagebied nóg interessanter maken voor een bredere doelgroep", vult de voorlichter aan. Hij kan nog niet ingaan op de gekozen attractietypes, maar ingewijden melden aan Looopings dat Toverland in ieder geval een variant op een vrijevaltoren heeft besteld.

Nieuw bouwwerk
De gemeente Horst aan de Maas wil zelf niet meer informatie geven over de aangevraagde vergunning. In een officiële publicatie wordt alleen gesproken over het "oprichten, veranderen of in werking hebben van een milieuinrichting" en het "bouwen van een nieuw bouwwerk".

Avalon, waar ook themarestaurant The Flaming Feather ligt, werd in 2018 tegelijk geopend met entreegebied Port Laguna. In totaal ging het om een investering van 35 miljoen euro. Toverland staat erom bekend steeds volledig nieuwe themawerelden uit de grond te stampen. Door een bestaand gebied uit te breiden, wordt nu afgeweken van die strategie.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be