Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Foto's: film- en gamehelden nemen Movie Park over tijdens Cosplay Day 2022

26-06-2022, 13.38 uur

Movie Park Germany heeft na drie jaar afwezigheid vanwege corona weer een speciale cosplay-dag kunnen organiseren. Tijdens de Cosplay Day 2022 op zaterdag 25 juni werd het Duitse attractiepark bevolkt door honderden cosplayers, die in de huid waren gekropen van personages uit films, tv-series, games en stripboeken.

Normaal gesproken kunnen bezoekers van Movie Park alleen op de foto met karakters van Nickelodeon, maar tijdens de themadag liepen ze ook figuren van bijvoorbeeld Marvel, Star Wars, DC Comics, Nintendo en Disney tegen het lijf. Het evenement werd voor de derde keer gehouden, na eerdere edities in 2018 en 2019.

Er kwamen ruim driehonderd cosplayers op af. Movie Park had ook verschillende professionele cosplayers uit Nederland en Duitsland uitgenodigd om plaats te nemen in een vakjury. "Voor ons als filmpark is de Cosplay Day een hoogtepunt", zegt directeur Thorsten Backhaus. Hij spreekt over een "unieke sfeer in het park".

Parade
Het belangrijkste onderdeel van de dag was een grote parade met alle deelnemers door parkdeel The Hollywood Street Set, aangevuld met de mascottes van Movie Park zelf. Verder stond er onder meer een cosplaywedstrijd op het programma. Vaste entertainmentacts, waaronder de grote stuntshow Crazy Cops New York, gingen gewoon door.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be