Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vernieuwt tijdlijn in Efteling Museum

31-05-2022, 16.49 uurBeeld: @LuukFantasy

De Efteling heeft de tijdlijn in het Efteling Museum bijgewerkt. Voorheen eindigde het jaaroverzicht bij de opening van Symbolica in 2017. Nu worden ook de toevoegingen in de periode erna - de jaren 2018 tot en met 2022 - weergegeven.

In het museum, gelegen aan het Anton Pieckplein, is sinds 2017 een geïllustreerde tijdlijn te vinden met alle jaartallen sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952. Per jaar wordt de belangrijkste verandering in het park getoond.

Voor de laatste vijf jaar zijn dat een interactief podium en Kniezende Kniesoor in 2018, Fabula en De Zes Zwanen in 2019, Max & Moritz en Frau Boltes Küche in 2020, Nest en Bäckerei Krümel in 2021 en Sirocco, Archipel en de viering van het zeventigjarig jubileum in 2022.

Niet correct
Overigens worden bootjesmolen Sirocco en waterspeelplaats Archipel, onderdeel van de Wereld van Sindbad, in de tijdlijn geschaard onder 2021. Dat is niet helemaal correct: Sirocco opende op 26 januari 2022, Archipel volgde op 1 februari. Eigenlijk was het de bedoeling om beide attracties op 1 januari van dit jaar in gebruik te nemen, maar dat lukte niet door de coronacrisis.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be