Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

813.000 tv-kijkers zien Efteling-special van talkshow Beau

31-05-2022, 07.57 uur

Een speciale Efteling-uitzending van talkshow Beau op RTL 4 is maandagavond door zo'n 813.000 mensen bekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De anderhalf uur durende tv-show van Beau van Erven Dorens stond bijna volledig in het teken van het zeventigjarig bestaan van de Efteling.

Aan de vooravond van de zeventigste verjaardag werd opvallend diep ingegaan op het gedachtegoed van de Efteling en de geschiedenis van het park. Daarvoor sprak Van Erven Dorens onder meer met hoofdontwerper Sander de Bruijn, huiscomponist René Merkelbach - die een vijftienkoppig orkest had meegenomen - en oud-technicus Mari van Heumen.

Op het Anton Pieckplein was voor de gelegenheid een openluchtstudio opgebouwd. In combinatie met draaiende carrousels zorgde dat voor sfeervolle plaatjes. Alleen tijdens het eerste half uur ging het even over iets anders: de aanhoudende problemen bij Schiphol. Vóór Beau werd Kopen Zonder Kijken uitgezonden. Daar keken bijna 1,4 miljoen mensen naar.

Google
Het programma was bedoeld als promotiemateriaal voor de Efteling. In die opzet lijkt men geslaagd: op social media lieten veel kijkers weten dat ze direct zin hadden om weer eens naar het attractiepark te gaan. Bovendien werd er tijdens de uitzending opvallend vaak online gezocht naar de term 'Efteling', zo laat Google Trends zien.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be