Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland-attractie The Forbidden Caves na tweeënhalf jaar weer open

07-06-2022, 15.48 uur

Bezoekers van Bobbejaanland kunnen voor het eerst in tweeënhalf jaar weer een ritje maken in 4D-simulator The Forbidden Caves. De attractie was sinds oktober 2019 gesloten, in eerste instantie vanwege een technische storing en later vanwege de coronacrisis. Sinds eind mei is de simulator af en toe weer operationeel.

Het gaat voorlopig nog om een testfase, benadrukt een voorlichtster. "Die is bedoeld om medewerkers te trainen en een routine te kunnen opbouwen." Op de website van het Vlaamse pretpark valt op dit moment nog te lezen dat The Forbidden Caves buiten gebruik is.

Ondertussen werkt Bobbejaanland aan het herstellen van de speciale effecten, waaronder een videoprojectie en een lift in de wachtrij. In het verleden was er een acteur die bezoekers verwelkomde en de weg wees. Dat element keert niet terug, aldus de voorlichtster. In plaats daarvan zal een video de gasten naar de simulator begeleiden.

Kristallen
The Forbidden Caves, gelegen in themadeel Adventure Valley, opende in 2015. Het park investeerde destijds 5 miljoen euro in de uitbreiding. De simulator, bestaand uit twee bewegende expeditiebussen met zestig zitplaatsen, werd gebouwd door de Britse firma Holovis. Het verhaal gaat over magische kristallen in het fictieve land Khyonesië.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be