Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nigloland

Frans pretpark zet modelbouwers in de schijnwerpers

06-06-2022, 12.42 uur

Twee Franse pretparkfans zijn al jaren bezig om attractiepark Nigloland in het klein na te bouwen. Als kroon op het werk hebben beide modelbouwers de kans gekregen om hun miniaturen tentoon te stellen ín het pretpark. Nigloland nodigde hen uit voor een speciale expositie.

Roman Kennel werkt al drie jaar aan het nabouwen van Nigloland. Nicolas Sydor begon zeven jaar geleden aan zijn miniatuurcreaties. Op zaterdag 4 en zondag 5 juni konden Nigloland-bezoekers de schaalmodellen van beide talenten bewonderen in de speelhal naast de attractie Juke Box.

De bal kwam aan het rollen toen Kennel de operationeel manager van Nigloland tegen het lijf liep. Hij bood hem aan om zijn modellen een keer in het park te exposeren. De hobbyist maakt zijn miniaturen met de hand, terwijl Sydor voor een hoop zaken een 3D-printer gebruikt.

Waterachtbaan
De nieuwste attractie van Nigloland, de vorig jaar geopende waterachtbaan Krampus Expédition, is al door beide modelbouwers op schaal nagemaakt. Sydor werkt ondertussen ook aan maquettes van andere pretparken, zoals Futuroscope.Meer Nigloland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be