Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-bezoekers betrapt bij bekladden wachtrij: beveiliger grijpt in

27-05-2022, 20.25 uurBeeld: Dumpert

Een groep jongeren is vandaag betrapt bij het bekladden van de wachtrij van een attractie. In de rij bij achtbaan Joris en de Draak schreven bezoekers woorden op een houten paal. Nadat een beveiliger de kwajongens in de smiezen kreeg, besloot hij hen aan het werk te zetten.

Hij gaf de groep de opdracht om de graffiti zelf weer weg te halen. In een filmpje van videosite Dumpert is te zien hoe de jongens onder begeleiding teruglopen naar de plek waar ze de fout in gingen. Daar proberen ze vervolgens naarstig om de termen weg te poetsen met behulp van schuurpapier. Ondertussen geeft de bewaker aanwijzingen.

De reacties op de actie zijn grotendeels positief. "Boenen voor hun daden", schrijft iemand bijvoorbeeld. "Sterk staaltje pedagogiek." Een ander noemt het "prijzenswaardig". "Daar waar het in onze maatschappij ontbreekt aan respect voor andere mensen, komt een sprookjesbos met een pedagogisch verantwoorde aanpak van asociaal gedrag. Goed werk."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be