Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Kind beklimt huisje in waterspeelplaats Efteling: 'Waar zijn de ouders?'

27-05-2022, 20.48 uurBeeld: @bart_h02

Beelden van een klauterend kind in Efteling-waterspeelplaats Archipel zorgen voor commotie op social media. Het nieuwe speelgebied zit vol klimelementen, zoals touwen en balken, maar sommige bezoekers blijken daar niet genoeg aan te hebben. In een kort filmpje is te zien hoe een jongen bovenop één van de bamboehutjes geklommen is.

Het jochie wandelt over het rieten dak heen, zo is te zien in de video op Twitter. Behoorlijk riskant: als het kind valt, kan hij zwaargewond raken. "Dit is zeker niet de bedoeling", reageert een woordvoerder van het attractiepark dan ook tegenover Looopings.

Efteling-fans hebben geen goed woord over voor het feit dat er kennelijk niemand ingreep. "Levensgevaarlijk!", laat Tim Hinssen van Efteling-podcast Kleine Boodschap weten. "Waar zijn de ouders?" Ene Tally stelt dezelfde vraag. "Waarom letten die nergens op? Ik kan hier zo kwaad om worden. En maar zeuren als een kaartje duurder wordt."

Stroomdraad
Jari vreest dat er straks "overal prikkeldraad en stroomdraad" nodig is. "Ten eerste de ouders, waar zijn die? En een kind op die leeftijd mag ook best aanvoelen dat dit niet de bedoeling is." Tim van Oijen: "Waar zijn paps en mams in deze situatie?"

Sommige Twitter-gebruikers hoopten naar eigen zeggen dat het kind zou vallen. "Maar er is ook niemand die er wat van zegt?", wil Salea Eswandrea weten. "Sommige ouders zou je toch zo met de koppen tegen elkaar slaan...", schrijft Erik. Willem van Dijk suggereert dat Archipel wel een vaste toezichthouder kan gebruiken. Onlangs moest al een huisje aangepast worden omdat kinderen het rieten dak bleken te slopen.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be