Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sprookjesbos Valkenburg

Gewonden bij ongeluk met attractie Sprookjesbos Valkenburg: gondel valt naar beneden

27-05-2022, 15.57 uur

Bij een ongeluk met een attractie in het Limburgse pretpark Sprookjesbos Valkenburg zijn vanmiddag drie personen gewond geraakt. Een karretje van de 10 meter hoge ballonnencarrousel Calidius viel tijdens een ritje naar beneden. De drie slachtoffers zijn twee volwassenen en één kind.

Hun toestand is volgens de autoriteiten stabiel. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van de verwondingen is nog niets bekend. Het incident vond rond 14.45 uur plaats. In het bakje, dat zich tijdens het voorval naar verluidt op enkele meters hoogte bevond, zaten twee volwassen en twee kinderen.

Het tweede kind raakte niet gewond, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg aan Looopings. Er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar die bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. Sprookjesbos Valkenburg heeft het gedeelte rond de ballonnentoren afgezet. De rest van het park blijft toegankelijk en operationeel.

Italiaans
Calidius opende in september vorig jaar. Eerder stond de toren in een ander pretpark. "Sindsdien zijn alle onderdelen volledig gereviseerd", vertelde directeur Mark de Ruiter destijds aan Looopings. "Elk boutje is vervangen en alles is gestraald en in een nieuwe lak gezet, conform het ontwerp."

Het gaat om een familieattractie van de Italiaanse leverancier SBF-VISA. Hoe het ongeval kon gebeuren, zal onderzoek moeten uitwijzen. De attractie was in ieder geval goedgekeurd door keuringsinstantie TÜV Nederland. Het parkmanagement kan op dit moment nog geen inhoudelijk commentaar geven.

Slachtofferhulp
De Zuid-Limburgse veiligheidregio laat op Twitter weten dat meerdere mensen het park na het ongeluk hebben verlaten. Men doet via social media een oproep aan die personen. "Indien behoefte is aan slachtofferhulp, neem dan contact op met de gemeente Valkenburg", luidt de boodschap.

Meer Sprookjesbos Valkenburg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be