Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling haalt enorme kluis weg: iconische geldautomaat verdwijnt

31-05-2022, 20.52 uur

De Efteling neemt na dertien jaar afscheid van een iconisch bouwwerk. Een geldautomaat in de vorm van een gigantische kluis moet het veld ruimen. De gouden kluis was sinds 2009 te vinden op het Dwarrelplein bij de hoofdingang, als onderdeel van een samenwerking met de Rabobank.

Het gevaarte werd vormgegeven als een scheef weggezakte goudkleurige kubus met een regenboogvanger erop. Aan de voorzijde zat een rond raam, bedoeld voor een interactieve scène. Na het openen van een diafragma was daar een pot met dukaten zichtbaar. Robert-Jaap Jansen ontwierp het tafereel, René Merkelbach verzorgde de muziek.

Destijds verving de kluis een enorme bank, afkomstig uit de tijd dat de Efteling nog zakendeed met ABN Amro. Nu moet de opvallende pinautomaat wijken voor de komst van het Efteling Grand Hotel, dat in 2024 de poorten opent. Sinds deze week bevindt de kluis zich achter bouwhekken. Ook het naastgelegen La Place-restaurant De Vrolijke Noot verdwijnt.

Garderobe
Verder wordt de voormalige locatie van de garderobe, wandelwagen- en rolstoelverhuur en hondenkennel spoedig gesloopt. De garderobe is tijdelijk ondergebracht in het Huis van de Vijf Zintuigen. Later wordt op de parkeerplaats een nieuw faciliteitengebouw in gebruik genomen. Even verderop komt nog een toiletblok te liggen.

Het object keert waarschijnlijk niet op een andere locatie terug, vertelt een woordvoerder aan Looopings. Na het weghalen van de kluis blijft er in het attractiepark één pinautomaat over: de grote schatkist op de Pardoes Promenade, bij Polles Keuken en Symbolica.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be