Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verdubbelt prijs van pins op het Anton Pieckplein

26-05-2022, 23.56 uurBeeld: @GoatmanNijs

Wie een pin wil halen bij een automaat in de Efteling is nu twee keer zo veel geld kwijt als voorheen. De prijs van het Smidje op het Anton Pieckplein werd deze week verdubbeld. Voortaan kosten de pins niet langer 1 euro per stuk, maar 2 euro.

De prijsverhoging volgt nadat eerder al twee andere automaten op het plein duurder werden. Voor een verrassingsei bij De Stenen Kip of De Gekroonde Eend moet sinds februari dit jaar ook 2 euro afgerekend worden. Eerder was dat 1 euro.

Het Smidje bestaat uit een diorama van een werkplaats van een smid. Na het inwerpen van een muntstuk zien bezoekers hoe het figuurtje als het ware een pin smeedt. "Al wat er achter deez deuren zit, dat is... het geheim van den smid", valt te lezen op een bordje boven het tafereel. Pinnen is niet mogelijk.

Zuurstok
De pins die uit de automaat komen rollen, zijn nergens anders in het attractiepark verkrijgbaar. Begin dit jaar werd de achtste pinset geïntroduceerd, bestaand uit vier pins met afbeeldingen van een kabouter met een gong, Jonas uit de Wallevis, een kelner en een man met een zuurstok.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be