Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Coo Ardennes

Oeps: Plopsa stuurt brief over gratis abonnement per ongeluk naar duizenden Belgen

25-05-2022, 20.28 uur

Duizenden Belgen hebben ten onrechte een brief ontvangen waarin staat dat ze recht hebben op een gratis Plopsa-abonnement. Het Waalse pretpark Plopsa Coo wilde eigenlijk een jaarkaart schenken aan een aantal omwonenden, woonachtig in het dorpje Coo.

Door een fout van een drukker werd die boodschap echter verspreid onder álle inwoners van de gemeente Stavelot, waar Coo onderdeel van is. Voor die mensen was eigenlijk een andere brief opgesteld, waarin staat dat ze één vrijkaart zouden krijgen.

In plaats daarvan lazen ze dus dat er een gratis seizoenspas klaar zou liggen. De gepersonaliseerde brief is ondertekend door parkmanager Jean-Luc Bertrand, Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof en Thierry de Bournonvill, de burgemeester van Stavelot.

Vergissing
Plopsa geeft toe dat er sprake is van een vergissing, veroorzaakt door de drukker. Volgens een woordvoerder gaat het naar schatting om zevenduizend adressen. In eerste instantie weigerde men om de beloofde abonnementen daadwerkelijk te verstrekken. Na klachten van inwoners van Stavelot ging men toch overstag.

"We gaan alle personen opnieuw aanschrijven", belooft de Plopsa-voorlichter. "Ze ontvangen allemaal eenmalig een abonnement." Daarmee krijgen de kersverse abonnementhouders het hele zomerseizoen gratis toegang tot Plopsa Coo.

Meer Plopsa Coo Ardennes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be