Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sprookjesbos Valkenburg

Sprookjesbos Valkenburg ontwikkelt themabeleving in oude mergelgroeve

13-07-2022, 16.08 uur

Een oude mergelgroeve onder Sprookjesbos Valkenburg wordt de komende tijd gebruikt als attractie. Bezoekers van het Limburgse pretpark kunnen deze zomer een avontuurlijke tocht maken door een gangenstelsel in de groeve, onder leiding van een ridder. De themabeleving kreeg de naam Cavern Quest.

Jaren geleden was op die plek ook al een attractie te vinden, toen onder de noemer de Gevaarlijke Groeve. Vanwege de coronacrisis was de locatie geruime tijd niet toegankelijk. "In de tussentijd hebben we een nieuw, spannender verhaal laten ontwikkelen en is alle aankleding en elektra volledig vernieuwd", vertelt een woordvoerder.

Hij spreekt over "een unieke, authentieke locatie". "Het Sprookjesbos onderscheidt zich hiermee van andere gezinsparken." De groevetocht kan geboekt worden op weekenddagen. Vanwege de beperkte capaciteit zijn er aparte tickets voor nodig. Die kosten online 4 euro per persoon.

Technieken
Op den duur wil men de groeve inzetten voor een grotere walkthrough-attractie, met meer technieken. Daarvoor is de hulp ingeroepen van de Breda University of Applied Sciences. Wanneer dat concept geïmplementeerd kan worden, is op dit moment nog niet duidelijk. Tot die tijd wordt een acteur ingezet, in samenwerking met 4 Seasons Entertainment.Meer Sprookjesbos Valkenburg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be