Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling neemt parkeerplaats met nieuwe overkappingen weer in gebruik

22-05-2022, 17.09 uurBeeld: @EftelingCasper

Bezoekers van de Efteling hebben vandaag hun auto kunnen parkeren onder nieuwe overkappingen. Een deel van de Efteling-parkeerplaats M is de afgelopen weken voorzien van constructies waar zonnepanelen op komen te liggen. Hoewel nog niet alle panelen zijn geïnstalleerd, wordt het parkeerterrein vandaag al wel weer gebruikt.

Vanwege de drukte is besloten om er alvast wagens te plaatsen. Op die manier voorkomt de Efteling dat automobilisten moeten uitwijken naar een afgelegen noodparkeerterrein aan de Dodenauweg, dat voor de zekerheid onlangs tijdelijk verhard werd. Dat veld ligt nog verder van de entree af.

De komende tijd gaan de werkzaamheden op parkeerplaats M verder. Er is gekozen voor kale stalen constructies: de bouwwerken worden niet gedecoreerd in Efteling-stijl. Uiteindelijk moeten er 12.000 panelen komen te liggen. Hiermee kan de Efteling naar verwachting 20 procent van het eigen energieverbruik opwekken. Het eerste exemplaar werd vorige maand geplaatst.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be