Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sprookjesbos Valkenburg

Sprookjesbos Valkenburg opent oude paardenbaan uit de Valkenier

22-05-2022, 23.17 uur

De oude paardenbaan uit de Valkenier blijft in Valkenburg. Het pretpark in Zuid-Limburg werd vorig jaar definitief gesloten naar aanleiding van zware overstromingen. Vervolgens zijn de attracties verkocht. Eén daarvan verhuisde naar een voormalige concurrent: Sprookjesbos Valkenburg.

Daar opende de paardenbaan dit weekend onder de nieuwe naam Equi Genus, Latijn voor paardenrace. De attractie werd onderdeel van Ville d'Eureka, een parkdeel dat draait om uitvinders. Even verderop is de vorig jaar geopende ballonnenmolen Calidius te vinden.

Bij het bepalen van het thema werd het park geadviseerd door voormalig Toverland-ontwerpster Nicky de Waal. "De ornamenten rond de baan stonden voorheen verspreid door de Valkenier", vertelt Sprookjesbos-eigenaar Mark de Ruiter aan Looopings. "Mijn eigen moeder heeft de bloemen uitgezocht en geplant."

Gereviseerd
De kinderattractie werd ooit gefabriceerd door het onbekende Duitse familiebedrijf Ihle. In opdracht van Sprookjesbos is de baan volledig gereviseerd, gestraald en dubbel gepoederlakt door de firma RIWI. Afgelopen vrijdag kwam de goedkeuring van TÜV Nederland.

Meer Sprookjesbos Valkenburg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be