Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Parc Astérix vervangt dolfijnenshow door duikvoorstelling

04-06-2022, 12.39 uur

Parc Astérix heeft een dolfijnenshow vervangen door een nieuwe duikvoorstelling. Begin 2021 werd bekend dat het Franse pretpark na 32 jaar stopt met het houden van dolfijnen. Sindsdien stond het Théâtre de Poseidon leeg. Nu is er een nieuwe invulling gevonden voor de showarena.

Deze zomer wordt in het openluchttheater Les Plongeons de l'Olympe opgevoerd. Volgens het verhaal nemen de Grieken en Romeinen het tegen elkaar op in een duikduel, onder toeziend oog van oppergod Zeus. Vier Romeinse en vier Griekse atleten doen mee aan een duikwedstrijd in het hart van de stad Olympia, waar de Olympische Spelen zijn ontstaan.

Het ontwikkelen van de show duurde vier maanden, meldt het attractiepark. Daarbij is het Théâtre de Poseidon, dat enkele duizenden zitplaatsen telt, voorzien van een Olympisch thema. Er kwam een zwembad te staan met een diameter van bijna 11 meter. Ook werden er twee duikplanken, een schommel en een 25 meter hoge toren neergezet.

Première
De stuntmensen komen volgens Parc Astérix uit zeven verschillende landen. Vandaag vindt de première plaats. Bij wijze van test is de voorstelling eind mei al een aantal keer opgevoerd voor publiek. Les Plongeons de l'Olympe is inbegrepen bij de entreeprijs.Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be