Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling heropent avontureneiland Archipel mét water

20-05-2022, 13.26 uurBeeld: Niels Kooyman

De Efteling heeft water toegevoegd aan het nieuwe speelgebied Archipel. Bezoekers kunnen vanaf vandaag in het water spelen op en rond het oosterse avontureneiland, dat onderdeel is van het themagebied Wereld van Sindbad. Daarmee heeft de Efteling er een nieuwe waterattractie bij.

Bij de opening van Archipel in februari ontbrak het water, volgens het attractiepark in verband met het koude weer. Maar toen de temperaturen in het voorjaar omhoog schoten, stond de waterspeelplaats nog steeds droog. Men wachtte op een akkoord van keuringsinstantie TÜV.

Volgens een woordvoerder kon de keuring niet eerder plaatsvinden vanwege de late levering van bepaalde onderdelen. De afgelopen weken was Archipel gesloten voor werkzaamheden. Vorige week ging ook de aangrenzende bootjesmolen Sirocco even dicht.

Knieën
Nu is Archipel alsnog gevuld met water én toegankelijk voor publiek. Dat water is hier en daar opvallend diep: volwassenen staan er op sommige punten tot hun knieën in. Bezoekers kunnen ook proberen om droog te blijven door te klimmen over houten balken, kistjes, tonnen en een scheepswrak.

Verder is er een wijziging doorgevoerd aan één van de bamboehutjes. Omdat kinderen daar het rieten dak bleken los te trekken, werd een houten paneel toegevoegd. Op die manier hoopt de Efteling dat het dak vanaf nu met rust gelaten wordt.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be