Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland zet nieuwe muziek niet op Spotify: 'Moet uniek blijven'

19-05-2022, 17.52 uurBeeld: @JurreYoutube

Toverland kiest ervoor om nieuwe muziek, gecomponeerd voor de themagebieden Land van Toos en Wunderwald, voorlopig niet te publiceren. De reden: het Limburgse attractiepark heeft vaak meegemaakt dat andere partijen aan de haal gingen met Toverland-muziek.

Zo doken de melodieën van Toverland ongevraagd op in winkelcentra, in dierentuinen en zelfs in andere pretparken. "Daar balen we dan van, want onze muziek is speciaal voor ons park gecomponeerd", vertelt een woordvoerster aan Looopings.

In het verleden werden nieuwe soundtracks steevast uitgebracht op cd en toegevoegd aan streamingplatforms als Spotify en Apple Music. Door af te stappen van dat principe, hoopt Toverland te voorkomen dat de muziek ergens anders opduikt. "De muziek moet uniek blijven." Om dezelfde reden ontbreekt de muziek van duikshow The Battle of Port Laguna online en in de Toverland-winkels.

Onderweg
Het is slecht nieuws voor fans die ook thuis of onderweg graag naar Toverland-deuntjes luisteren. "Maar de muziek van bijvoorbeeld Port Laguna, Avalon, de Magische Vallei en Troy is nog gewoon online te vinden", verduidelijkt de voorlichtster. "En iedereen kan alle muziek natuurlijk live in het park komen beluisteren."

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be