Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: huisje van Vrouw Holle herrijst in de Efteling

18-05-2022, 19.53 uurBeeld: @cindy_ve

Het opnieuw opbouwen van het huisje van Vrouw Holle in de Efteling gaat opvallend snel. Ongeveer een maand geleden werd de fundering voor het bouwwerk gestort. Inmiddels staat de constructie al voor een groot deel overeind.

De buitenmuren werden al opgemetseld. Ook de contouren van het dak zijn al zichtbaar. De Efteling heeft nog even de tijd: pas komende winter moet het tafereel af zijn. Als alles volgens plan verloopt, kan Vrouw Holle het tijdens de Winter Efteling weer laten sneeuwen.

Het oorspronkelijke sprookjeshuisje, gebouwd in de jaren veertig, werd eind 2019 gesloopt voor groot onderhoud. In het voorjaar van 2020 had een nieuwe versie van het gebouw moeten verschijnen, maar vanwege bezuinigingen in coronatijd belandde het project in eerste instantie in de ijskast.

Put
Sindsdien ontbreekt Vrouw Holle in het Sprookjesbos. Haar put, waar het bijbehorende verhaal verteld wordt door middel van een diavoorstelling, is ondertussen wel blijven staan.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be