Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp

Video: Diergaarde Blijdorp opent nieuw Himalaya-gebied met rode panda's

08-07-2022, 12.20 uur

Een iconische plek in Diergaarde Blijdorp wordt na tien jaar weer bewoond. De bekende Bergdierenrots - een rijksmonument - fungeert voortaan als onderkomen voor rode panda's. Binnenkort krijgen ze gezelschap van kuifherten. Speciaal voor hen is het oude verblijf de afgelopen periode getransformeerd tot een Himalaya-gebied met realistische rotspartijen en bijbehorende beplanting.

De klassieke Bergdierenrots van architect Sybold van Ravesteyn stamt uit 1941. Er leefden in de loop der jaren verschillende diersoorten, waaronder makaken. Tien jaar geleden bleek de rots niet veilig meer vanwege achterstallig onderhoud. Tijdens een kostbare verbouwing werd het bestaande pandaverblijf van Blijdorp samengevoegd met het nieuwe gedeelte. Daardoor is er voor de kleine panda's nu twee keer zo veel ruimte beschikbaar.

Dat is nodig, omdat de Rotterdamse dierentuin een belangrijke rol speelt bij de bescherming van de bedreigde diersoort. Het park coördineert het internationale fokprogramma, dat ook gebruikt wordt om de geslonken pandapopulatie in het wild aan te vullen. In een nagebouwde Nepalese hut krijgen Blijdorp-bezoekers informatie over het natuurbeschermingsproject.

Jubileum
Donderdag werd het nieuwe Himalaya-gebied gepresenteerd aan relaties, journalisten en andere genodigden. Vanaf morgen - zaterdag 9 juli - is de uitbreiding voor iedereen te bekijken. De mijlpaal markeert ook de aftrap van de viering van het 165-jarig jubileum van het dierenpark.Meer Diergaarde Blijdorp
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be