Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Hardloopweekend in Safaripark Beekse Bergen: drie verschillende afstanden

04-10-2022, 20.49 uur

Safaripark Beekse Bergen organiseert voor het eerst een hardloopweekend. Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 november kunnen sportievelingen hardlopen door het Brabantse dierenpark. De zogeheten Safari Run bestaat uit drie verschillende afstanden en een kindervariant. Men werkt samen met de externe partner Loopreizen.nl.

De organisatoren spreken over "een unieke loopervaring tussen de wilde dieren". Een startbewijs is inclusief toegang tot het Safaripark. Abonnementhouders krijgen korting. Op vrijdagmiddag om 16.00 uur start de loop van 5 kilometer (35 euro), gevolgd door de route van 10 kilometer (45 euro) op zaterdagochtend om 09.00 uur.

Wie kiest voor het parcours van 15 kilometer (55 euro) wordt zondagochtend om 09.00 uur aan de start verwacht. Daarnaast is het mogelijk om voor 120 euro mee te doen met alle drie de afstanden, dus in totaal 30 kilometer. Voor kinderen is er een speciale run van 1 kilometer (20 euro).

Vakantieparken
Er zijn niet alleen losse startbewijzen verkrijgbaar, maar ook arrangementen inclusief overnachtingen in de vakantieparken Safari Resort of Lake Resort. Eigenlijk zou het sportieve evenement in maart plaatsvinden, maar vanwege de coronacrisis werd de Safari Run uitgesteld.

Beekse Bergen is overigens niet de enige Nederlandse dierentuin waar hardgelopen kan worden: Wildlands Adventure Zoo Emmen en Ouwehands Dierenpark kwamen dit jaar met vergelijkbare initiatieven.

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be