Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Futuroscope

Nieuw themahotel: bezoekers van Frans pretpark wanen zich in ruimtestation

23-05-2022, 22.54 uur

Wie blijft slapen in het nieuwe hotel van het Franse pretpark Futuroscope waant zich in een intergalactisch ruimtestation. Het attractiepark heeft deze maand Station Cosmos geopend, een hotelcomplex dat volledig is vormgegeven als een ruimtebasis op een verre planeet. Hotelgasten worden verwelkomd in het jaar 2190 op de planeet Kepler 442-B, waar ze blijven slapen in futuristische cabines.

Looopings kreeg de kans om het themahotel van ruim 20 miljoen euro als één van de eersten uit te proberen. Dat resulteerde in een uitgebreide fotoreportage. Volgens het achtergrondverhaal is Station Cosmos een verkenningsstation dat ook gebruikt wordt als "lanceerbasis voor missies om onbekende planeten te verkennen".

De geluidsdichte kamers, met onder meer een inloopdouche, een tv en airconditioning, zijn geschikt voor één tot vier personen. Naast een grote kamer met een tweepersoonsbed is er een aparte cabine met een stapelbed, aanbevolen voor kinderen vanaf 6 jaar. Bij binnenkomst is er in principe geen daglicht, maar de zonwering kan met een knop geopend worden.

Cocktailbar
Verder beschikt het hotel over een restaurant - waar het ontbijt geserveerd wordt - en een cocktailbar met een buitenterras dat uitkijkt over Futuroscope. De receptie, waar Frans, Engels en Spaans gesproken wordt, blijft 24 uur per dag geopend. Parkeren is gratis. Er rijdt op aanvraag een bus tussen het TGV-treinstation bij Futuroscope en het hotel.

Voor één overnachting voor twee personen, inclusief tickets voor twee dagen toegang tot het aangrenzende pretpark, vraagt men momenteel 342 euro. Dat is 171 euro per persoon. De reguliere entreeprijs van Futuroscope, zonder hotel, bedraagt 53 euro per dag en 93 euro voor twee dagen. Online zijn wel goedkopere tickets verkrijgbaar voor specifieke data.

Eerste achtbaan
Futuroscope is onderdeel van de Franse parkengroep Compagnie des Alpes, net als bijvoorbeeld Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix. Het park staat volledig in het teken van futuristische belevingen: de focus ligt op simulatoren en films. In 2020 opende een eerste achtbaan. De bestemming ligt in het Franse departement Vienne, op zo'n zevenenhalf uur rijden van de grens tussen Nederland en België.

Meer Futuroscope
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be