Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Wereldpremière op Duitse kermis: nieuwe attractie Escape - Flight of Fear

24-07-2022, 10.48 uur

De Nederlandse fabrikant Mondial heeft een nieuw attractietype ontwikkeld, dat deze maand voor het eerst op de kermis te vinden is. Het gaat om een draaiende schijf met daarop vijf draaiende pilaren, waar steeds drie hangende gondels voor twee personen aan zijn bevestigd. Tijdens de rit zwieren de gondels heen en weer.

Soms maken ze een volledige ronde. Passagiers gaan niet over de kop. In totaal zijn er dertig zitplaatsen. Het eerste exemplaar van dit type, besteld door de Duitse kermisfamilie Köhrmann, kreeg de naam Escape - Flight of Fear. Escape is ook de titel die vermeld wordt in de catalogus van Mondial.

De wereldpremière vond deze maand plaats op de Größte Kirmes am Rhein, de kermis van Düsseldorf, die na twee coronajaren weer in volle glorie plaatsvindt. Vandaag is het volksfeest voor de laatste keer geopend.

Vervangen
Escape - Flight of Fear had in mei eigenlijk al op de Steinert Kirmes in de Duitse stad Lüdenscheid moeten staan, maar door leveringsproblemen kon dat niet doorgaan. Daar werd de attractie vervangen door Devil Rock.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be