Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Man (51) licht dierenpark Pairi Daiza op voor bijna 400.000 euro

14-05-2022, 12.20 uur

De Belgische dierentuin Pairi Daiza is bijna 400.000 euro kwijtgeraakt door toedoen van een oplichter. Het dierenpark werd in juli 2019 gecontacteerd door iemand die zich voordeed als een tussenpersoon voor bouwbedrijf Wanty, voor het financieren van een dierentuinproject in China. Pairi Daiza zou daar 760.000 euro in steken.

De eerste helft van het bedrag - 392.000 euro - werd op verzoek in twee termijnen overgemaakt. In werkelijkheid is het rekeningnummer eigendom van een 51-jarige professionele oplichter. Pairi Daiza had in eerste instantie niets door. De dader was kennelijk goed geïnformeerd, omdat het park daadwerkelijk een samenwerking is aangegaan met de bewuste firma.

Uiteindelijk moest de 392.000 euro dus nogmaals worden overgemaakt, maar dan naar het échte bedrijf. Men had de resterende 368.000 euro ook kunnen verliezen als het Openbaar Ministerie niet op tijd aan de bel had getrokken, melden Waalse media.

Duidelijk
De oplichter, die niet meewerkte aan een onderzoek, is door de rechter veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden en een boete van 4000 euro. Hij moet het onterecht verkregen bedrag ook terugbetalen. Een woordvoerder van Pairi Daiza wil geen inhoudelijk commentaar geven. "Het vonnis is duidelijk", zegt hij.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be