Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling presenteert nieuwe Raveleijn-dinnershow met bijzonder entertainment

16-05-2022, 23.14 uur

In de Efteling is afgelopen weekend een nieuwe Raveleijn-dinnershow in première gegaan. Bezoekers kunnen ervoor kiezen om aan te schuiven bij het Heldendiner in restaurant Het Wapen van Raveleijn. Het verhaal achter de bekende stuntvoorstelling vormt de basis voor een reeks bijzondere entertainmentacts, gecombineerd met een driegangenmenu.

Wie een reservering heeft voor het theaterdiner, mag eerst Raveleijn bekijken vanaf een speciale vip-tribune. Na afloop is het mogelijk om de arena zelf te betreden en op de foto te gaan met de personages uit de recent vernieuwde show. Daarna worden aanwezigen verwelkomd in het restaurant door een herbergier.

Hij krijgt gezelschap van ruiter Thomas en bannelingenmeisje Samira, die na jaren van afwezigheid weer haar opwachting maakt in de wereld van Raveleijn. In de herberg vindt een overwinningsfeest plaats, om te vieren dat graaf Olaf en zijn vijfkoppige draak zijn overwonnen. Er hangen vlaggetjes en er wordt gezongen. Overigens werkt de mechanische draak in de show momenteel niet.

Ruiterspeld
Omdat in Raveleijn het gevaar altijd op de loer ligt, wordt besloten om een nieuwe generatie ruiters op te leiden. Gehuld in rode capejes en met een houten zwaard leren kinderen de fijne kneepjes van het ruitervak. Via een geheime deur stappen ze de arena binnen voor een lesje zwaardvechten. Na afloop worden de jonge helden door hun ouders verrast met een ruiterspeld.

Het programma duurt in totaal drie uur. Er moet vooraf online gereserveerd worden. Volwassenen betalen 54,50 euro, inclusief alle drankjes, voor kinderen moet 27,50 euro neergeteld worden. Het voorgerecht bestaat uit plofbrood, rookvlees, kippenvleugeltjes, gerookte makreelfilet, gegrilde groenten en tomatenbouillon.

Themacocktails
Er zijn drie verschillende hoofdgerechten voor volwassenen: met varkens- en rundvlees, met Noorse zalmfilet en met rode biet, paddenstoelen en gebakken truffel. Kinderen kunnen kiezen uit een runderburger, een kippenkluif en een aardappeltaart met spinazie en vegetarische kip. Het nagerecht bestaat uit pavlova met onder meer perzik, framboos en witte chocolade. Verder staan er alcoholvrije themacocktails op de kaart met de namen Water, Vuur en Aarde.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be