Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dierenpark Hoenderdaell

Nederlandse dierentuin vangt sneeuwluipaarden op

11-05-2022, 22.54 uur

Bezoekers van het Noord-Hollandse Landgoed Hoenderdaell kunnen binnenkort sneeuwluipaarden bewonderen. Het dierenpark in Anna Paulowna heeft twee sneeuwluipaarden overgenomen van een gesloten dierentuin in Engeland. "Deze twee hadden dus een nieuw thuis nodig", laat Hoenderdaell weten.

Sneeuwluipaarden, ook wel sneeuwpanters genoemd, zijn lichtgrijs met zwarte vlekken. Ze verschillen van andere panterachtigen doordat ze kleiner zijn en een relatief langere staart hebben. In het wild komen ze voor in koude bergachtige gebieden. "De dieren zijn behoorlijk schuw", meldt het dierenpark.

Na een quarantaineperiode bevinden ze zich in een separatieverblijf, alvorens ze in hun grote verblijf aan het publiek worden getoond. Dat onderkomen was vorig jaar eigenlijk ontwikkeld voor twee Perzische panters van dierenopvang Stichting Leeuw. Nadat één van die twee dieren overleed, zijn de plannen omgegooid.

Zie-Zoo
Landgoed Hoenderdaell is voorlopig de enige dierentuin in Nederland waar sneeuwluipaarden te zien zullen zijn. Het park hoopt uiteindelijk deel te kunnen nemen aan het fokprogramma voor de bedreigde diersoort. Dierenpark Zie-Zoo in het Brabantse Volkel treft ondertussen ook voorbereidingen om sneeuwluipaarden te verwelkomen.

Meer Dierenpark Hoenderdaell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be