Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Bizar ongeluk op Duitse kermis: draaiende bank raakt los

10-05-2022, 14.07 uur

Bezoekers van een Duitse kermis kregen afgelopen vrijdag de schrik van hun leven. Tijdens een ritje in de attractie American Trip raakte één van de armen van de draaiende bank los. Daardoor klapte de bank met een harde knal op de vloerplaat. Een korte video van het voorval verscheen op TikTok.

De attractie van exploitant Traber werd gebouwd door het Tsjechische bedrijf Kilián. Het incident vond rond 22.00 uur plaats op de kermis in de Duitse plaats Altenkirchen, gelegen in deelstaat Rijnland-Palts. Zes personen tussen 14 en 27 jaar raakten lichtgewond, melden Duitse media. Een 19-jarige vrouw klaagde na afloop over pijn.

Pas nadat de vrouw zich meldde, een uur na het ongeluk, werden de plaatselijke autoriteiten op de hoogte gebracht van het ongeval. Vervolgens is er een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. De eerste bevindingen wijzen erop dat een splitpen los is gekomen, schrijft een regionale nieuwssite.

Gecontroleerd
De kermisorganisatie liet aanvankelijk weten dat het technisch mankement kon ontstaan doordat de attractie tijdens de coronacrisis lang stilstond. Die uitleg werd echter al snel naar het rijk der fabelen verwezen: attracties die niet draaien, worden immers ook regelmatig gecontroleerd. Bovendien reisde de American Trip de afgelopen jaren gewoon rond.Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be