Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Le Pal

Frans pretpark vervangt 4D-bioscoop door interactieve darkride

11-05-2022, 10.31 uur

Het Franse attractie- en dierenpark Le Pal gaat een interactieve darkride bouwen. Daarvoor heeft het park, gelegen in departement Allier, een overeenkomst gesloten met de Belgische firma BoldMove Nation en de Canadese fabrikant Triotech. Het gaat om een compact model van het type 'smash & reload', waarbij bezoekers vanuit karretjes schieten op schermen.

In een persbericht wordt gesproken over "een weerbestendige overdekte attractie voor alle leeftijden". De darkride wordt gebouwd op de huidige plek van de 4D-bioscoop Ciné Dynamik. "Het is tijd om onze verouderde cinema te vervangen door iets totaal anders", zegt Le Pal-directeur Arnaud Bennet. Hij was naar eigen zeggen op zoek naar "een meeslepende ervaring voor het hele gezin".

Het verhaal achter de attractie draait om gemuteerde paddenstoelen die een dorp aanvallen. Bennet belooft "veel humor en een subtiele boodschap over duurzaamheid, die perfect aansluit bij onze visie". BoldMove bedacht het concept, Triotech zorgt voor het ritsysteem en de interactiviteit. Voor de 3D-animaties wordt samengewerkt met de Franse studio Polymorph.

Herladen
De attractie bestaat uit vijf scènes. In de voertuigen komen niet alleen pistolen, maar ook knoppen om de pistolen te herladen. "Veel bezoekers zullen geneigd zijn om meerdere ritjes te maken om hun score te verbeteren", denkt operationeel directeur Bruno Cambon van Le Pal. De theoretische capaciteit bedraagt maximaal vierhonderd personen per uur.

Meer Le Pal
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be