Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Robot serveert maaltijden in restaurant Wildlands Adventure Zoo Emmen

09-05-2022, 18.40 uur

Wildlands Adventure Zoo Emmen introduceert als eerste attractie- en dierenpark van Nederland een serveerrobot in de horeca. Bezoekers van de Drentse dierentuin worden vanaf vandaag bediend door een rijdende robot met de naam A.I.S.A. Die afkorting staat voor Artificial Intelligence Serving Assistent.

Het systeem is vooralsnog alleen actief in Momma's Restaurant, de eetgelegenheid in themagebied Serenga. Bezoekers kunnen daar eten en drinken bestellen met behulp van een QR-code op de tafels. Als een bestelling gereed is, brengt de robot de maaltijden rond.

Wildlands zegt trots te zijn op de primeur. "Als park pionieren we graag en staan we bekend om ons avontuurlijke karakter", laat horecamanager Richard Dekkers weten. A.I.S.A. is volgens hem niet alleen een nuttig. "Ze zorgt ook voor een extra beleving. En ze rijdt elektrisch, dus is nog duurzaam ook."

Bavianen
Het park benadrukt dat er geen personeel vervangen wordt: de nieuwe mechanische medewerker dient slechts ter ondersteuning. Momma's Restaurant is te vinden naast de bavianen. Er staan onder meer broodjes en burgers op het menu.Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be