Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Lego Discovery Centre Brussels

Lego-pretpark in Brussel vanaf vandaag open voor publiek

24-06-2022, 23.59 uur

Het allereerste Lego-pretpark van België is nu open voor publiek. In Lego Discovery Centre Brussels kunnen jonge bezoekers zich enkele uren vermaken met Lego-attracties en interactieve Lego-speelgebieden. Het overdekte attractiepark van 3000 vierkante meter is ondergebracht in winkelcentrum Docks Bruxsel.

De initiatiefnemers spreken over een "belevingscentrum", met als belangrijkste onderdelen de interactieve darkride Imagination Express, een 4D-bioscoop en de miniatuurstad Mini World, waar Belgische bezienswaardigheden zijn nagebouwd met behulp van 1,5 miljoen Lego-steentjes. Daar is 6600 uur aan gewerkt. Men belooft in totaal twaalf verschillende zones.

De opzet is vergelijkbaar met het Legoland Discovery Centre in Scheveningen, dat vorig jaar openging. In de tussentijd heeft eigenaar Merlin Entertainments wel gekozen voor een subtiele naamswijziging binnen het concept: nieuwe vestigingen worden niet meer aangeduid als Legoland, om verwarring met de grote Legoland-parken in Denemarken, Duitsland en Groot-Brittannië te voorkomen.

Sea Life
Reguliere tickets kosten online 22,95 euro per persoon. Er wordt gewerkt met tijdslots. Zoals bij alle Discovery Centres mogen volwassenen alleen naar binnen samen met minimaal één kind. Bedrijfsleider is Michelle Hoeneveld uit Nederland, die eerder Sea Life Blankenberge en Sea Life Helsinki onder haar hoede nam.

Jaarlijks verwacht het management tussen de 250.000 en 270.000 bezoekers. Eigenaar Merlin speelt ook al een tijdje met het idee voor een groot Legoland-park in de Belgische stad Charleroi, maar rond dat project is al het even stil.Meer Lego Discovery Centre Brussels
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be