Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verkoopt nieuwe kinderpuzzel met Max & Moritz

01-06-2022, 12.47 uurBeeld: Niels Kooyman

In de Efteling wordt vanaf vandaag een nieuwe puzzel verkocht die in het teken staat van Max & Moritz. Het attractiepark bracht vorig jaar al een grote sprookjespuzzel uit in samenwerking met tekenstudio Jan van Haasteren. Die telt duizend stukjes. Nu is er ook een kleinere variant voor kinderen, met 360 puzzelstukken.

Illustrator Dick Heins tekende een komisch tafereel dat zich afspeelt in het Andergebergte, het gebied met de dubbele familieachtbaan Max & Moritz, het snackrestaurant Frau Boltes Küche en de bakkerij Bäckerei Krümel. We zien verschillende personages uit het verhaal van Max & Moritz, aangevuld met enkele typische Van Haasteren-figuren.

"Ontsnap samen met Max en Moritz uit de koekoeksklokkenwerkplaats in één van hun zeepkisten", laten de makers weten. "Maar pas op, je kunt onderweg een beetje kattenkwaad van de jongens tegenkomen." Ook andere bekende Efteling-elementen komen terug, zoals de Pagode, Langnek en een muzikale paddenstoel.

Souvenirwinkels
De puzzel, geproduceerd door spellenfabrikant Jumbo, is voor 12 euro verkrijgbaar bij de souvenirwinkels Efteldingen, In den Ouden Marskramer en Jokies Wereld. Het product zou geschikt zijn voor kinderen vanaf 7 jaar.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be