Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Bizarre video: Californische zeeleeuw springt bijna uit verblijf in Blijdorp

04-05-2022, 13.42 uur

Op social media is een merkwaardig filmpje opgedoken van een Californische zeeleeuw in Diergaarde Blijdorp. Te zien is hoe het dier in volle vaart uit het water springt en bovenop de metershoge ruit bij het verblijf terechtkomt. Hij weet bijna te ontsnappen. Na enkele seconden springt de zeeleeuw weer terug het water in.

De beelden werden gedeeld door een middelbare school in Lekkerkerk, waarvan de leerlingen afgelopen maand op bezoek waren in de Rotterdamse dierentuin. In de video is goed te horen en te zien dat de scholieren zich rot schrikken van het bizarre tafereel.

Inmiddels heeft het filmpje ook Blijdorp zelf bereikt. Volgens een woordvoerster gaat het om "een jongvolwassen zeeleeuwman die aan het puberen was". Hij zou achtervolgd zijn door een ouder mannetje en in alle hectiek op de ruit gesprongen zijn.

Maatregelen
Na het voorval is het dier in kwestie achter de schermen geplaatst. Hij zal op termijn naar een ander dierenpark verhuizen, meldt een Blijdorp-woordvoerster aan Looopings. "Dat stond al op de planning." In de tussentijd worden maatregelen genomen om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. "Het idee is om de ruit naar de binnenkant af te randen, zodat de zeeleeuw niet meer op de ruit kan komen."Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be